Wednesday, August 1, 2012

Biar Mimpi Sampai ke Bintang

Hello . Lama sudah x update kan ? Maklumlah , busy . Minggu depan Ujian Penilaian 2 lagi =.=" Penat otak . Hehe . Btw , cer teka kenapa tajuk post kali ni tentang Bintang ? Sbb hari ni sambut birthday adik sepupu , Nabila . Happy sangat2 . 

Lepastu , kami pg nmpak rumah baru diorang . Baru mau dibuat pun . So kami pg tingkat atas . Ada tikar2 n khemah sana . Baring2 la atas tikar tu . Last2 nampak bintang banyak2 . Cantikk :) Then terkenang kisah asrama . Kisah diri sendiri . Sebenarnya , aku kurang kasih sayang . Aku baru sedar dalam beberapa hari yang lalu . Mau menangis ada jugak . Tapi tak blehh , sebab ada family . 

Aku bukannya nak minta perhatian , suruh kamu care pasal aku . But it's like . I need someone . Really need someone . Walaupun aku ada KC , tapi aku x bleh ungkapkan perasaan dgn diorang . I dont know why . Aku harap jak nanti aku x stress , sampai UP2 aku gagal . Amin . Aku harap dapat 5A atau lbh . Amiiiiinnnn .. ;)

Friday, June 22, 2012

Mixed Titles .!

Yeah , this entry mesti banyak title untuk kali ini . Sebab dalam 2 minggu ni , so many things happen . Fuhh ! Okay2 . Before baca ni entry , better tarik nafas panjang paaaaaaaaaaanjang ;)


Fight !
Huuh ! Want to know something ? Dalam dua minggu ni , ada tiga kes pergaduhan dalam hidupku . First , aku fight with my reaaaally besties , Ain . Yes , Ain . Omg , I love her damn much . Then kami fight . It's like I'm losing something which is really mean to me . F**k it . Setelah menangis selama 3 hari 3 malam , mata ku membengkak . Alhamdulillah , kami settle . Hmm .. I won't fight with her again . Never never never . Second , aku fight dengan satu budak perempuan dari kelas lain . I don't know why , tapi dy yg cari masalah . Aku sudah cakap sama dy bagus2 , dy tiba2 tengking aku . You bitch , listen here . Walaupun kau ANAK GURU , kau jangan trep bha depan kami semua . Aku pun anak cikgu , nda juga perangai ku teruk macam kau . Sudah la suka sama lelaki sampai betul2 kejar dy . Muka pun ada 50 sen . F**k la kauu ! Third and lastly , fight dgn besties juga . Tapi ni kali dengan our youngest sys dalam group , Chaca . Dy rasa macam dy la yang selalu kena buli oleh kami .. I'm really sorry , dear .. You know , you're really mean to me . We are besties , right ? Aku tak mau ada fight antara kita semua . Kau mungkin feel yg kau tak secantik kami berempat , tak sepandai kami berempat .. tak sefamous kami berempat . Tapi di mata kami , kau sama macam kami . Nothing yang kurang dalam diri mu ,, Wahaiii sahabat ku .. Huh .. Alhamdulillah jga la , masalah ni settle .. Okay2 . Tajuk pertama tamat . 

Ni gambar aku ngan ain , true best friends , right ? That's why I won't leave her alone when she needs me , walaupun at that time aku busy ;) Gambar ni masa sandal ku putus , dy bagi pinjam seliparnya sebelah kiri . tuuu . haha


Result , I love you .
Cerita pasal result Semester 1 , Alhamdulillah . Meningkat sudah . Walaupun tak capai target ku .. But nevermind . Aku akan tingkatkan lagi .. huhh ! Aku cek dalam saps , aku dapt number 4 dalam tgkatan . Tapi kata cikgu , aku dapat nombor 6 . Hm ? Mana satu betul ni ? Aku harap saps betul . LOL . Kaykaykay . Baiibaii .


Rumpelstiltskin .
Yeah . Rumpelstiltskin . Kami sekelas dibahagikan kepada 6 kumpulan , then masing2 ada part untuk lakonkan drama rumpelstitskin ni . OhmaiiiEnglish . So hard , okay ? Ini untuk oral test semester 2 . BI . Fuuh . Tak perlu la juga lakon sampai nangis2 . Just make sure that cara sebutan tu betul .Full mark , 15 . Tapi kami kebanyakannya dapat 10-11 sahaja . Tapi it's already high for us . Sbb susah oh mau dapat full mark . Agak2 leer . Aku jadi si Lisa . Duuhh . Banyak babak2 sedih la ni . Kena latih mimik muka sedih2 . Perrgh . Memang susah . Tapi alhamdulillah dapat buat .. Dalam latihan untuk lakonkan drama ni jga , byk cabaran yg kami tempuhi . hehehe .


That's all jak pun entry utk kali ini . I hope you'll enjoy for reading this entry . And thanks for reading this .. :) I love you ..